Skip to main content

Ouder en Kind begeleiding

Met een drietal ouder en kind sessies kan ik je op weg helpen met tips en inzichten die jou ontspanning en ruimte kunnen geven in het ouderschap. Mijn zienswijze is geïnspireerd op de visie van kinderarts Emmi Pikler. Hierin staat de natuurlijke ontwikkeling van het capabele kind centraal.

aanhalingstekens 2  De baby leert door zijn bewegingsontwikkeling op zijn buik draaien, rollen, kruipen zitten, staan en lopen en hij leert hoe te leren. Hij leert iets alleen te doen, om geïnteresseerd te zijn, te experimenten. Hij leert moeilijkheden te overwinnen. Hij leert de vreugde en voldoening kennen, wat voortkomt uit zijn eigen succes, resultaat van zijn geduld en volharding.  aanhalingstekens 2

Emmi Pikler

Het capabele kind

TRAJECT

Samen observeren we het kind in haar/zijn eigen omgeving. Kinderen reageren heel sterk op hun omgeving en de mensen die hen verzorgen. In de sessies gaan we in op de vrije motorische ontwikkeling, het vrije spel en de verzorging en wat het handelen van de ouder voor invloed heeft op het kind. Het uitgangspunt is om een natuurlijk ouderschap te creëren, liefdevol, bewust en met ruimte voor je kind en jezelf.

Kosten

  • Capabel kind traject € 270,- | 3 sessies van 1,5 uur
  • Wil jij met een groep ouders van kinderen tot 18 maanden, of een groep professionals, horen hoe de inzichten van Emmi Pikler kunnen helpen in jullie opvoeding of professie? Dit kan in de vorm van een traject of een lezing.

Interesse? Bel, app of mail me
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 51 93 77 55


WhatsApp Fitmaker

aanhalingstekens 2  Een kind dat iets bereikt door zelfstandig te experimenteren leert wat anders als een kind dat een kant en klare oplossing krijgt aangeboden.   aanhalingstekens 2

Emmi Pikler

Radiocommentator

De moeder van Isaac komt uit Eritrea en woont nu 5 jaar in Nederland. Isaac komt spelen in de speelgroep. Hij is 2,3 jaar oud, een stevige, open jongen met een sterke wilskracht.

Gooien met speelgoed

Ik heb op dit moment twee ouders uit verschillende gezinnen die mij vast beraden meedelen: Wij leren ons kindje nu af om te gooien met speelgoed. Dat mag niet meer want hij/zij gooit met alles; eten, auto’s bekers, blokken enz.